perjantai 7. joulukuuta 2018

Luukku 7: Harmaata lunta

Tervetuloa blogin joulukalenteriin! Kalenteri keskittyy pääasiassa kynsiin mutta joukosta löytyy myös muutama muu aihe. Postaukset ilmestyvät blogiin joka aamu klo 6.00. Hyvää joulun odotusta! 

Helsingissä kun ikkunasta katsoo ulos näky on surullinen. Joulukuun seitsemäs päivä ja kaikkialla on ihan harmaata. Lunta satoi enimmäisen kerran jo lokakuussa mutta se ei edes täyttänyt ensilumen määritelmää koska ei ollut oikeaan aikaan maassa :D Värikkäät kynnet piristävät harmaata arkea mutta tällä kertaa ajattelin että mennään nyt sillä harmaalla sitten kun kerran ihan täydellinen lakkakin tähän säähän löytyy.


Picture Polish Winter, tummanharmaa scattered holo taattua Picture Polish laatua. Kuvissa kaksi kerrosta.

En ymmärrä kuinka Pircture Polish on onnistunut tekemään ihan täydellisen lakan kuvaamaan Suomen talvea. Marraskuussa ajattelin että lakka on kuin tehty marraskuuhun ja nyt se näyttää sopivan joulukuuhunkin valitettavan hyvin. Keväällä kun loskakelit alkavat on se taas niin hyvä lakka jos tahtoo säähän mätsätä. Niin, Suomessa näyttäisi olevan suuriman osan ajasta ihan harmaata.Winterin päälle leimasin hopeisia lumihiutaleita Moyran minilaatasta no. 102 Last Days of Summer koska nämä kynnethän eivät vielä olleet tarpeeksi harmaat.

En avaudu nyt suuremmin siitä mitä ajattelen ilmastonmuutoksesta mutta lyhyesti musta on väärin jos asiaa ei aleta ottamaan vakavasti sillä it's happening. Mua harmittaa todella paljon että Suomessa on tällä hetkellä vähiten lunta yli 60 vuoteen ja että ei ole mitään taikeita siitä milloin me saadaan valkoinen talvi vai saadaanko tänne pääkaupunkiseudulle ollenkaan ja kauanko sitä sitten edes kestää ennen kun kaikki sulaa pois. L1 (koodinimi meidän 4v esikoiselle) kysyi eilen koska voidaan mennä luistelemaan kun sattui löytämään pihalta jäätyneen lätäkön. En meinannut saada poikaa pois lätäkön luota ja lupasin että menemme heti kun jää meidän viereiselle kentälle tulee ja sitä ennen vaikka johonkin muualle.


Vaikka tämä lakkaus on mielestäni todella onnistunut ja leima on aivan ihana. Tekee nää kynnet mut tietyllä tavalla surulliseksi samalla kun katson ikkunasta ulos tätä kirjoittaessani. *syvä huokaus*

Mutta näin saatiin päätökseen joulukalenterin ensimmäinen viikko! Mitäs olette tykänneet ja oisko teillä jotain toivepostauksia? Parissa luukussa on vielä tilaa joten jos joku heittää jonkun kivan tai ei niin kivan idean, voisin sen teille toteuttaa joten antaa tulla :)

Käytetyt tuotteet:
UNT - Peel of bace coat
Picture Polish - Winter
Moyra - No 102. The Last Days of Summer minilaatta.
Moyra - SP 25 Chrome Silver leimauslakka


Onko teillä jo lunta?

11 kommenttia:

 1. Täällä meidän vieressä olevalla kentällä on jo jäätä. Jos Lellona haluu jäälle :) Ja lakasta sen verran että joo on kyllä niin spot on tähän talveen että oikein itkettää. Haluun lunta kehiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mitä!! Lellona sanoo ahaaa, kiitos tiedosta 😂

   Poista
  2. No siis tekojäätähän toi on mut samaa asiaa se tekee :D

   Poista
 2. Just satoi vähän lunta. Ihan vähän, mutta kivasti kaikki harmaa peittyi valkoiseen. Vielä kun pysyis pakkasen puolella. :)

  Harmaudestaan huolimatta nätit kynnet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla että lunta on tullut ja toivotaan että pysyy :)

   Poista
 3. On kiva asua pohjoisemmassa kun täällä tätä lunta jo löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän muuttaa pohjoiseempaan 😁 kiva kuulla että on jo lunta!

   Poista
 4. Joensuussa myös lunta, tuo mukavasti valoa. Tosin, viikko sitten satoi vettä eli oli ekat liukkaat, tällä viikolla satoi toisen kerran ja nyt se kaikki loska jäätyi :D Oli oikein mieluisaa kävellä, kun ei pahemmin hiekkaa ollut :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi liukkaat kelit on kyllä niin petollisia! Täälläkin on paljon satanut vaan vettä mutta eilen iltapäivällä alkoi satamaan lunta :D Nauroin miehellekin että olis pitänyt valittaa blogissa lumen puutteesta jo kuukausi sitten kun heti alkoi satamaan. Saa nähdä kauanko pysyy.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se on minulle tärkeä.