tiistai 20. elokuuta 2019

Lakkaushaaste: Kuivamarmorointia

Aloitin viime kuukauden lakkaushaaste -postauksen miettimälllä kuinka joskus on semmoisia juttuja joista ei tykkää ja toteamalla että strassien laitto on ollut mulle just sitä.
No kuitenkin kun aloimme suunnittelemaan tämän kuukauden haastetta totesin vielä nopeammin että "Pidän tästä vielä vähemmän ku heinäkuun teemasta"
Teemamme elokuulle on siis kuivamarmorointi..

Kuivamarmorointia (Dry Marble) en ole tehnyt sitten ikinä! Olen tasan kaksi kertaa kokeillut tekniikkaa silikonimatolle ja todennut että homma ei suju, en tykkää ja tuotokset eivät ole koskaan edes päässeet kynsille asti joten nyt oli kyllä todellisen haasteen paikka.Ja siinä ne nyt on minun ensimmäiset kuivamarmorointi kynnet! Aika hienot vaikka itse sanonkin enkä edes saanut harmaita hiuksia näiden takia.
Heti alkuun mietin että cremet toimivat tähän tarkoitukseen luultavasti kaikista parhaiten ja valitsin Picture Polishin uusista cremeistä kolme mielestäni parhaiten yhteen sopivaa sävyä, Spell, Slate ja Mint.
Lakoissa on niin hyvä koostumus ja pigmentti että omissa swatcheissani käytin kaikkia vaan yhden kerroksen ja voin sanoa että tässä kuivamarmoroinnissa siitä todellakin oli vain ja ainoastaan plussaa. Työskentely marmorointi työkalulla oli niin helppoa ja lakat liikkuivat kuin unelma. Tunsin oloni jopa hieman tyhmäksi kun olen monen monta vuotta vaan ajatellut että en osaa, niin helppoa se tällä kertaa oli.


Tein kuviot silikonimatolle ja annoin niiden kuivua rauhassa ennen kynnelle asettamista, samalla tavalla kun tekisi leimadecaleja.
Ainoa harmistukseni näiden kanssa oli se että kynteni ovat niin kapeat ja lyhyet tällä hetkellä kun ne ottivan kuun alussa osumaa viiden päivän sairaalareissulla, että en saanut marmorointi kuviota mahtumaan kynnelle ihan niinkun olisin halunnut enkä osannut tehdä matolle yhtään pienempiä.
Kuitenkin olen erittäin tyytyväinen ensimmäisiin kuivamarmorointi kynsiini.


Rakastan tätä meidän lakkaushaastetta kun tulee välillä oikeasti testattua juttuja joita ei itse normaalisti tee ja menee selvästi oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Tällä tavalla saa haastettua itseään lakkaajana ihan kunnolla vaikka tätä hommaa on tullutkin tehtyä jo useita vuosia.

Muiden haasteeseen osallistuneiden kynnet voit käydä kurkkaamassa alla olevista linkeistä!


Oikein hyvää viikon alkua kaikille!


14 kommenttia:

 1. Aaah miten upeat! <3 Cremet oli varmasti fiksu valinta, itse nappasin helmiäishohtoisia jotka kuivuivat ihan liian äkkiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että paksut cremet on tähän paras valinta. Kiitos paljon!

   Poista
 2. Todella upeat ekoiksi marmoroinneiksi!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 😊 vesimarmorointia ihan paristi kokeillut (en pidä siitäkään) mutta tää kuivamarmorointia oli jotain ihan uutta.

   Poista
 3. Tosi hienot! Ja kivat värit. :)

  VastaaPoista
 4. hienot <3 harmi että ne ei mahtunu kokonaa kynnelle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä. En ymmärrä miten niin pientä kuvioo pitäis tehdä. Saati sit yrittää suoraan kynnelle.

   Poista
 5. On kyllä onnistuneet värivalinnat ja onnistunut marmorointi! Täytyy varmaan itsekin kokeilla joillakin tällaisilla paksuhkoilla cremeilla hommaa, kun nyt tekee mieli harjoitella lisää näitä marmorointihommia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana jos tekee mieli harjoitella lisää. Munkin tekis mieli tehdä uudestaan kun nyt kerran sujui niin hyvin.

   Poista
 6. Älyttömän upeet<3 ja noi värit sopii täydellisesti yhteen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se on minulle tärkeä.